Brünhilde af Kekkenmakken
Somna med HenrikApril 10, 2024x
567
1:00:1555.16 MB

Brünhilde af Kekkenmakken

I det här avsnittet av Somna med Henrik möter vi den färgstarka karaktären Brünhilde av Kekkenmacken, en excentrisk preussisk adelsdam från 1700-talet med en förkärlek för sirisa sammetsklänningar, extravaganta hattar och mysiga picknicks.

Men Brünhilde bär på en hemlighet - hon är en hängiven dyrkare av den fornnordiska guden Loke. En magisk natt uppenbarar sig Loke för Brünhilde och uppfyller hennes innersta önskan genom att frammana en gigantisk bräserad brysselkål. Brünhilde kliver in i brysselkålens grönskande värld och möter Madame Choux, härskarinnan över all brisering.

I Madame Choux kök får Brünhilde lära sig att livets mening är att "leva tillagad till perfektion". Historien når sitt surrealistiska crescendo när Brünhilde slutligen hoppar ner i en kokande gryta och uppgår i "den stora bräseringen", i total harmoni med grönsakernas innersta väsen.


Mer om Henrik här... https://linktr.ee/Henrikstahl

Bli medlem i Somna med Henrik PLUS här: https://plus.acast.com/s/somna-med-henrik.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.